- قیمت بسیار مناسب
- افزایش عمر صفحه کلاچ و دیسک به دلیل کاهش خطای کلاچ گیری
- رانندگی آسان تر با استفاده از سیستم کلاچ برقی
- پیشگیری از کمردردهای مزمن ناشی از کلاچ گیری
- کلاچ گیری خودکار در ترافیک و نیم کلاچ در سربالایی و شیب های تند
- عدم تغییر در سیستم دیفرانسیل و گیربکس خودرو
- قابلیت نصب روی همه خودروها
- امکان خاموش کردن سیستم و کلاچ گیری به صورت معمولی به تشخیص راننده
- تشخیص دنده خلاص به صورت خودکار و هوشمند
- سیستم تنظیم شده، عدم نیاز به تنظیم اولیه و نصب آسان
- قابلیت تنظیم موقعیت نیم کلاچ به صورت دلخواه
- کاهش مصرف سوخت در ترافیک
- سرعت کلاچ گیری خودکار بسیار بالا
- بی تاثیر در مصرف لنت ترمز
- عدم تغییر در شتاب اولیه خودرو
امروزه استفاده از کلاچ های معمولی برای برخی سخت بوده و از طرفی هم استفاده از ماشین های دارای گیربکس اتوماتیک نیازمند صرف هزینه بالایی است. بنابراین نوعی کلاچ طراحی شده که کلاچ برقی نام داشته و با نصب روی هر ماشینی، عمل کلاچ گرفتن را آسان میکند. این نوع کلاچ، یک دستگاه الکترومکانیکی شبیه به گیربکس اتوماتیک است که فقط عمل کلاچ گیری را آسان میکند. این امر به این معنی است که راننده بدون فشار دادن کلاچ با پا، عمل تعویض دنده را به صورت دستی انجام میدهد.
نحوه عملکرد کلاچ های برقی
سیستم این نوع کلاچ به گونه ای طراحی شده است که هر زمان دور موتور در حال زیاد شدن باشد به صورت خودکار نیم کلاچ گرفته و هر زمان دور موتور به بالاترین حد ممکن خود برسد، برای تعویض دنده تمام کلاچ میگیرد. در موارد دیگری مانند ترمزهای ناگهانی که دور موتور به شدت پایین می آید، با کاهش دور موتور ابتدا به صورت خودکار نیم کلاچ گرفته و پس از توقف و کلاچ گیری به صورت کامل، مجددا خودرو میتواند شروع به حرکت کند. همچنین هنگام عبور از شیب های تند، این سیستم عمل نیم کلاچ را به صورت خودکار انجام داده و از آسیب دیدن ماشین جلوگیری میکند.
مزایای استفاده از کلاچ برقی
اجزای تشکیل دهنده کلاچهای برقی
- کنترلر: این قسمت وظیفه دریافت و پردازش اطلاعات جهت کنترل موتور الکتریکی بر عهده دارد.
- دسته دنده: توسط این قسمت از کلاچ برقی میتوان فعالیت هایی همچون گرفتن کلاچ، خاموش یا روشن کردن سیستم و بررسی وضعیت را انجام داد. دسته دنده از اجزایی مثل کلید کلاچ، کلید شروع، سر دنده و کلید تنظیمات تشکیل شده است.
- الکتروموتور: این قسمت، سیگنال الکتریکی را به حرکت مکانیکی جهت گرفتن کلاچ تبدیل میکند.
- دسته سیم: این بخش، اطلاعات مورد نیاز مانند دور موتور، سرعت ماشین، سنسور وضعیت پدال ترمز، اطلاعات مورد نیاز دسته دنده، مرحله دوم سوئیچ و عملکرد باطری را به سیستم منتقل میکند. الکتروموتور از اجزایی مثل موتور الکتریکی، گیربکس و سنسور وضعیت کلاچ تشکیل شده است.
- کابل کلاچ
- نگهدارنده های مربوط به سیستم
- سنسور تشخیص دهنده خلاص: از این سنسور برای افزایش عمر دیسک و صفحه کلاچ و عدم نیم کلاچ در حالت خلاص استفاده میشود. بنابراین در ساخت این سنسور از اجزای با کیفیتی استفاده شده است چرا که آسیب دیدن این محصول موجب کاهش عملکرد خودرو میشود.
استفاده از گیربکس اتوماتیک
تغییر خودرو از دنده دستی به اتومات ممکن است در ابتدا کمی سخت باشد ولی به مرور زمان به شکل عادت میشود. استفاده از خودروهای دارای کلاچ اتوماتیک برای رانندگان بسیار راحت تر بوده و باعث میشود کنترل بهتری روی خودرو داشته باشند ولی نسبت به کلاچ برقی، نیازمند صرف هزینه بالاتری میباشند. از طرفی خودروهای گیربکس اتوماتیک دارای معایب بسیاری هم هستند از جمله:
بنابراین استفاده از خودروهای دارای کلاچ هوشمند بسیار کم هزینه تر و به صرفه تر از خودروهای گیربکس اتوماتیک میباشد.
بررسی عوامل ضروری هنگام خرید کلاچ برقی
در هنگام خرید این نوع کلاچ لازم است که به موارد زیادی توجه کرد از جمله: توجه به این نوع موارد در هنگام خرید کلاچ برقی، به شما کمک میکند تا بهترین نوع آن را برای خودروی خود انتخاب کرده و عملکرد خودرو را به شکل قابل توجهی افزایش دهید.